Over commanderij Molenberg

Geniet je graag van een goed glas wijn en wens je ook iets meer te weten over de cultuur en de streek waar de wijn vandaan komt, wil je kennismaken met de wijnmakers of wil je proefimpressies van andere wijnamateurs vernemen? Dan zit je prima bij onze commanderij.

Onze commanderij telt een 65-tal leden - wat voor onze vergaderlocatie de maximumcapaciteit is - van alle leeftijden maar met dezelfde wijnpassie en een open geest en respect voor ieders mening.

We zijn lid van de Vlaamse wijngilde.

Geschiedenis van de commanderij

De commanderij is ontstaan begin jaren negentig. Toen vatten enkele wijnfanaten het plan op om hun eigen wijnkennis en degustatiepraktijk te intensifiëren en vooral te delen met anderen. De Leedse wijngoeroe Georges Vijverman en ene toen illustere wijnonbekende Alain Bloeykens, nu vermaard wijnjournalist, legden samen de fundamenten van de huidige Commanderij. Medestichters waren voorzitter Carl De Kimpe, die met Den Bonten Os voor een aangepast lokaal zorgde en Leonard Verdonck, die voor het zorgvuldig beheer van de centen zorgde.

Al vlug groeide de vereniging uit tot een fijne vriendengroep met een weliswaar veelzijdig smaakpalet. Sedert enige jaren groeit de commanderij aan met een opvallend jeugdige vertegenwoordiging, waaronder een aantal uitstekende proevers. Zowel voor bestuur als leden is het genieten van wijn en cultuur in een gezellige en vriendschappelijke sfeer een uitgelezen hobby en een reden om zo weinig mogelijk van deze bijeenkomsten te missen.

If you can read this, you are using a browser without CSS or you have turned off CSS support. This page uses CSS for style, so without CSS the page will not appear properly.